lauantai 12. tammikuuta 2013

Pöytä vanhoista lattialankuista

Tämän ihanuuden toteuttamisesta en voi ottaa kunniaa itselleni, mutta idea tehdä meille tällainen oli minun sekä pöydän pintakäsittelyn tein ihan omakätisesti. Itse pöydän rakentelun tekivät yhteistyössä oma isäni ja mieheni.

Vanhat lattialaudat haettiin Metsäkylän navetasta (klik). Mikä aarre-aitta navetta onkaan! Suosittelen lämpimästi poikkeamaan.

Pöydän pinta on siis tehty lattialankuista ja jalusta rakenteeseen on käytetty sekä vanhaa puuta, että ihan rautakaupasta ostettu puuta.  Samoin penkkien istuin osa on vanhaa lankkua. Jalusta ja pöytälevy tehtiin valmiiksi muualla, mutta osat liitettiin toisiinsa vasta ruokahuoneessa. Tuon kokoinen viritys ei olisi millään mahtunut sisälle talon kapeista oviaukoista. Lopuksi käsittelin pöydän harmaalla pellavaöljyllä. Haju oli aivan hirveä!

Pöytä on sittemmin hieman elänyt, eli pinta ei ole enää ihan suora. Eikä pöytä muutenkaan ole täysin tasainen, kuten kuvista saattaa huomatakin.  Lasten synttäreitä en tuollaisen pöydän ympärillä suosittele järjestämään, nimimerkillä kokemusta on. Pojan 7-vuotis synttäriherkut katoin tuolle pöydälle, enkä tullut ajatelleeksi, että kertakäyttömukit eivät välttämättä pysy kovin hyvin pystyssä epätasaisella pinnalla. Lopputulos oli tämä kommentti:

”Miksi sinä koko ajan siivoat?” (Pieni juhlavieraana ollut tyttönen)

No, virheistä oppii. :)

Olen toisinaan pitänyt pöytää ilman liinaa, mutta aika usein minulla on siinä pöytäliina suojaamassa. Johtuen ihan siitä, että tuon pöydän äärellä on kiva istuskella kaffettelemassa, askartelemassa tai pelailemassa.

Tässä muutama kuva ruokailuhuoneen lankkupöydästä ja penkeistä

Lattialankuista pöytäEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!