lauantai 20. heinäkuuta 2013

Oman pihan pikkuruinen ulkosauna

Heippa kaikille! Minulla oli eilen pitkään odotetun loman ensimmäinen päivä - sen kunniaksi en tehnyt juurikaan mitään. Paitsi kiersin muutaman kirppiksen ja istuin kampaajalla. Kampaaja reissu ei muuten mennyt ihan niinkuin olisin toivonut - hiuksista tuli aivan hirveät! Ei tosin voi kampaajaa syyttää, lähinnä omaa "mut ku mä haluun oman värin takaisin" - intoa. Kampaaja kyllä varoitteli, että nykyinen väri on sitkeä pysymään hiuksissa, mutta en tajunnutkaan miten sitkeä... No, mä olenkin aina pitänyt hatuista/huiveista/lippiksistä... :D Onneksi minulla kasvaa hiukset nopeasti!

Sitten itse asiaan, mä nimittäin kuvailin meidän pihasaunaa eräänä iltana. Meillä on tässä omassa pihassa pikkuruinen pihasauna, joka taitaa olla ainakin aika lähellä alkuperäisiä kalusteitaan. Viime kesänä pesin saunan perusteellisesti ja käsittelin lauteet hieman tummeksi, mutta muuten ei olla viitsitty tehdä saunalle mitään. Sauna on kesä ajan kovassa käytössä, mutta joulunakin ollaan tuolla saunottu. Sauna ei ole mikään kaunokainen, mutta löylyt ovat mitä parhaimmat!Nappasin muutaman kuvan vielä isännän uudelle kameralla, jossa on erilaisia kuvausmoodeja. Aika kivoja tuli! En huomannut ottaa päivämäärä tietoa kamerasta pois, joten ne kuvassa vähän häiritsevät. Mun mielestä me voitais isännän kanssa vaihtaa kamerat päittäin... :D

Vanhannäköistä kuvista tulikin hyvä aasin silta tämän hetkiseen projektiini. Jovelan Johannalta tarttui innostus selvitellä vähän paremmin talon ja korttelin historiaa. Kävinkin jo kirjastossa hakemassa muutaman yleisen kaupungin historiasta kertovan kirjan ja seuraavaksi ajattelin suunnata kirjastoon katselemaan tietokoneelta vanhoja sanomalehtiä. Joskos sieltä löytyisi lisää tietoa. Jotain pientä olenkin saanut selville, ja samalla päätin, että haluan muutaman jutun talosta muuttaa takaisin alkuperäisen näköiseksi. Minua harmittaa suuresti, että ikkunoiden vaihdon jälkeen ristikkoikkunat ovat hävinneet. Ajattelin selvitellä, saisiko niihin tehtyä puusta aidon näköiset "feikki-ristikot". 

Palaan historia asiaan, kun olen saanut enemmän selville! :)8 kommenttia:

 1. Noissa vanhoissa pihasaunoissa on ihana tunnelma, ja tosi hyvät löylyt.
  Meillä on vielä sellanen vanha pönttökiuas jota lämmitetään neljä tuntia, mutta vielä seuraavana aamunakin voisi löylyt heittää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja löylyt on todellakin mitä parhaimmat. :) Meillä on niin pieni sauna, että se lämpeää tunnissa.

   Poista
 2. Voi kun ihana! Tuo on meilläkin haavelistalla... sitten joskus meilläkin on ulkosauna! Yksi varasto tuolla olisi josta sellaisen voisi tehdä, mutta ei vielä tässä vaiheessa kun on niin paljon muutakin projektia ;) Toivottavasti joskus!

  VastaaPoista
 3. Ihana pihasauna! ♥ Ja tuo sininen penkki.. awwwwww.... ♥

  VastaaPoista
 4. Voi mikä pihasauna <3 Täällä haaveillaan kans omasta maalaishenkisestä talosta ja pihasaunasta, niissä vaan on sitä tunnelmaa niin erilailla <3

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja vaikka tuo meidän saunakin on tosi pieni, niin siinä vaan on sitä jotain. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!