keskiviikko 7. elokuuta 2013

Hämeenlinna-Tammisaari-Billnäs-Fiskars-Porvoo-Iniö

Täällä taas. :) Loma ei ole vielä ohi, mutta reissut on tältä kesältä tehty ja paluu arkeen häämöttää jo ensi viikolla. Huoh.

Tehtiin viikon mittainen reissu asunto-autolla ja kyllä nyt on ihan pakko todeta, että meidän perheestä ei tullut karavaanareita!

Kauniita paikkoja ja asioita oli niin paljon, että nyt tulee pakollinen kesäloma-postaus! ♥ Varoitus: kuvia on paljon...

Aloitimme reissun Hämeenlinnasta, linna museioineen oli kovasti mieleen pojan mieleen! Eli jos tykit kiinnostuvat, tuonne kannattaa suunnata.Reissun toinen kaupunki oli Tammisaari. Käytiin kävellen ihastelemassa kaupunkia, kierrettiin myös muutama kirppis läpi. Mitään hienoja löytöjä ei tehty, mutta ihastuin pieneen kahvilaan suunnattomasti! Paikan nimi on Voffeli & Kaffeli (klik). Nimensä mukaisesti tarjolla on vohveleita erilaisilla lisukkeilla. Ja miten hyvää! Nam! ♥ Kahvilan sisustus on ihanan romanttinen kahvikuppeja myöten. Täällä kannattaa ehdottomasti poiketa, jos tuolla suunnalla liikkuu. Mä tosin ottaisin mielelläni tuollaisen kahvilan myös omalle kotiseudulle! ;)
Tammisaaren vanhan kaupungin jälkeen vuorossa oli Billnäs ja Fiskars. Billnäsissä käytiin kurkistamassa Rakennusapteekkiin. Aikamoinen aarre-aitta, mutta samalla sai henkäistä helpotuksesta, että ei ole talon entisöinti työnalla. Aika hintavia näyttivät vanhoja jäljittelevät vara-osat olla...
Fiskarssissa käytiin syömässä ja samalla silmiin osui nuo hienot amppelit. Mäkin haluan tuollaiset!


Aika herkuttelu painotteinen meidän reissu oli, sillä seuraava "ihan pakko kuvata ja esitellä" -kohde on suklaapuoti ja kahvila nimeltä Petris Chocolate Room (klik). Pojan kanssa maisteltiin silmät kiiluen suklaisia herkkuja!


Pieni herkuttelija ehti vähän maistellakin ennen kuin sain kameran esille... :D
 


Suklaa-ähkyn saattelemana ajoimme Porvooseen, jossa kävimme (huonosti asunto-autossa nukutun yön jälkeen...) silittelemässä eläimiä kotieläinpihalla ja moikkaamassa sukulaisia.

Pojan mielestä Porvoon paras juttu oli - yllätys, yllätys- koirat!


Porvoon vanha kaupunki on kiva paikka pienine putiikkeineen. Meidän epäonneksemme sattui sateinen päivä, joten en tohtinut kameraa kaivaa lainkaan esille. :(

Pieniä ostoksia tein sekä Porvoosta, että Billnäsin kirppikselta, mutta niistä sitten myöhemmin enemmän!

Reissun lopuksi suunnattiin Kustavin kautta Iniöön ja vietettiin kaksi yötä Norrbyn satamassa.
Reissailu on kyllä mukavaa, mutta omaan sänkyynkin on kiva palata. :)
 
Matkaan on on tarttunut kivoja kirppislöytöjä, DIY juttuja on työnalla ja mökíllä on maalisutikin viuhunut, joten loma jatkuu kivojen puuhastelujen siivittämänä. ♥
 
Nyt kun loma hehkutukset on tehty, mä lähden kunnon blogikierrokselle teidän muiden ihaniin blogeihin.
 
Heippa! :)

2 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä juttuja tosiaankin. varmaan ollu kiva reissu kuitenkin, vaikka yöt (?) nukuttu huonosti. nuo suklaat näyttää NIIN hyvältä..siitä tulikin mieleeni...taidankin hiippailla kaapille jahka muksut nukahtaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, reissu oli kiva öistä huolimatta. :)

   Ha haa, tuo lapset nukkumaan ja herkut esille on Sonnihaassakin ihan tuttua... :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!