maanantai 19. elokuuta 2013

Suuria suunnitelmia takan muutokseen

Postailin aikaisemmin takan purkamisesta ja pönttöuunin hankinnasta. Nyt ollaan edetty siihen asti, että betonilaattaa on suurennettu tulevan takan alle ja hormi on korjattu. Ensimmäinen tehtiin itse, mutta ammattilaiset kävivät hoitamassa hormin kunnostuksen. Meillä on aikaisemmin joutunut pellin avaamaan vessan puolelta, mutta nyt sekin tilanne korjaantuu. Pönttis itse saapuu taloon vasta joskus syyskuun lopussa, mutta pohjatyöt pitää tehdä valmiiksi sitä ennen.

Jäljellä on siis taustan ja lattian kunnostus. Taustassa on ennestään laattoja, mutta takan mallin muuttuessa taustaa pitää suurentaa. Ei haluta lähteä piikkaamaan vanhoja laattoja irti, joten tarkoitus on hakea muutama laatta lisää, joiden pintakuvio on suunnilleen sama kuin vanhoissa. Sitten vaan koko juttu maalilla saman väriseksi. Väri ei ole ihan vielä selvillä, mutta varmastikin jotain harmaan sävyistä. Ehkä.

Takan edusta on aiheuttanut hieman enemmän pohdintaa, kunnes vastaan tulivat nämä kuvat kirjasta Hillittyä kauneutta. (Atlanta Bartlett & Dave Coote, WSOY).
Ja siitä se ajatus sitten lähti, eli takan edustaan ei laitetaan tasauslaastin päälle mitään. Edusta jää siis betonin kaltaiseksi. Toivottavasti ajatus miellyttää vielä luonnossakin yhtä paljon. :)

Samaisesta kirjasta bongasin muutaman muunkin jutun, jotka haluaisin myös omaan kotiini. Tässä niistä pari:

Ihanan kulunut, ruskea nahkainen nojatuoli.


Ihania tekstiilejä: haluasin siirtää tekstiilien fiiliksen ruokahuoneessa olevalle puusohvalle.


Kyseinen kirja on täynnä toinen toistaan ihanempia kuvia - suosittelen ehdottomasti lukaisemaan läpi. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!