lauantai 26. lokakuuta 2013

Uusi pönttöuuni on talossa!

Muutama viikko sitten meille pystytettiin uusi pönttöuuni. Vanha takka piti purkaa tulipesän pettämisen takia, mitä ei saatu enää järkevästi korjattua.

Pohdiskelujen jälkeen päätimme tilata pönttöuunin peltiseppä Mika Häkkiseltä. Jos aihe kiinnostaa, niin hänen sivuillaan on lisätietoa ja valokuvia, sinne pääset tästä (klik). Aikataulut menivät hieman pieleen, sillä vanhan takan purun jälkeen ilmeni, että myös hormi kaipaa kunnostusta. Nyt uuni on kuitenkin valmiina, ja tällä hetkellä ollaan kynttilöiden poltto tulipesässä - vaiheessa. Suunnilleen viikon päästä voidaan aloittaa polttamaan ihan pieniä tikkuja. Pönttöuunin pystyttämisestä kuuden viikon päästä voi vasta aloittaa kunnolla puiden polttamisen, koska uunin pitää kuivua kunnolla ennen sitä.

Jos pönttöuunin hankinta on ajankohtainen, niin suosittelen lämpimästi Mika Häkkistä. Työ tehtiin yhden päivän aikana, ja lopputulokseen ollaan tosi tyytyväisiä. Itse en ollut pöntön valmistumista seuraamasta, mutta isäntä oli tiilien kantoapuna paikalla.

Pönttöuunin värikis valittiin valkoinen mattapinta. Lämmitystehon pitäisi olla suuremman massan takia hieman parempi, kuin vanhan takan. Siitä lisää sitten, kun pääsemme pönttöä lämmittämään.

Eikös olekkin komea?


Takan edustaan ei laitettu (ainakaan vielä) laattoja tai muuta pintaa, koska halusin tuollaisen hieman betonimaisen pinnan. Edusta on tehty ihan tasoituslaastista.
Koirien ilmeistä päätellen olivat sitä mieltä, että kamera kanssa pyöriminen on heidän mielestään kovin rasittavaa. Sadepäivänä tuntuu sohva olevan nelijalkaisten suosiossa!Mä lähden lämmittämään pönttöuunia kynttilöillä!
Moikka!

17 kommenttia:

 1. *•-:¦:-•:*'''''*:♥-:¦:-♥ Ihana pönttöuuni!!! ♥-:¦:-♥:*'''''*:•-:¦:-• Oot onnenpekka ku tuollaisen sait, oikea aarre. :)

  VastaaPoista
 2. Onnea valinnasta, upean pönttiksen saittekin. Siinä riittää uunia vuosikymmeniksi, ja lämpö jota se ympärilleen luovuttaa on ihanan pehmeää.
  Mei pönttis on kohta 60vuotinen ja hyvin pelaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillekin lupailtiin, että pönttiksen pitäisi olla pitkä ikäinen. :)

   Poista
 3. Ihana uuni! ♥ Lämmittää varmasti koko keltaisen tuvan, :) mutta pelkällä olemuksellaankin luo ihanaa tunnelmaa, niin kaunis!

  VastaaPoista
 4. Meiän talossa on kaksi vanhaa pönttistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pönttiksen on ihan parhaita! Joskus niitä on taidettu käyttää vielä enemmän, kun monissa vanhoissa taloissa on vielä vanhat pönttikset tallessa!

   Poista
 5. Upea uuni, lämpimiä hetkiä toivotellen ;)

  VastaaPoista
 6. Haaveissa olis pönttis saada...Aivan ihana!

  VastaaPoista
 7. Meilläkin on Häkkisen uuni :) Toimii kun unelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kuva kuulla, että olette olleet tyytyväisiä!

   Poista
 8. Valtavan hieno pönttis! Aivan kertakaikkisen upea!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!