lauantai 14. joulukuuta 2013

Itsetehdyt havukranssit & Nissen rumpu

Reipasta lauantaita kaikille!
Mä olen tänään käynyt ostamassa viimeiset joululahjat ja tarvikkeet, sekä vienyt Joulupuu keräykseen paketin. Täällä on siis keräys, jossa lapsille jotka eivät lahjoja muuten saisi, kerätään lahjoituksena paketteja. Puusta saa käydä valkkaamassa lapun, jossa ikä ja sukupuoli. Sitten ostetaan paketti, ja toimitetaan se keräykseen. Ennen joulua ne sitten jaetaan perheisiin, jotka niitä tarvitsevat. Surullista on se, että vuosi vuodelta avun tarvitsijoita on enemmän. Muutamana vuotena ollaan pojan kanssa jo otettu keräykseen osaa, ja toivottavasti tänäkin vuonna huolella valittu lahjamme ilostuttaa jonkun pienen tytön joulua!
 
Sitten puuhasteluihin. Yleensä olen torista tai markkinoilta ostanut havukranssin, mutta tänä vuonna päätin tehdä itse. Löytyi sopivasta myrkyn katkaisema kuusi, josta saimme oksat katkottua.
 
En laittanut pohjaksi mitään rengasta, vaan aloin vääntämään oksia ympyrälle ja samalle pyöritin ne ohuella rautalangalla yhteen. Suunnilleen jätesäkillinen oksia riitti kolmeen kranssiin, kun osa säkin havuista oli käyttökelvottomia.
 
 
Meidän yksi Nisseistäkin on saanut tekemistä. Ostin sille nimittäin suloinen pienen rummun. En ole vielä kuullut soittoa, mutta eihän sitä koskaan tiedä...


6 kommenttia:

  1. Hauska ja helppo tapa tehdä kransseja, ompa Nisse on saanut hienon rummun.

    VastaaPoista
  2. Ihana kranssi! Ja aivan mahtavat muuten noi vohveli kekkerit, oi jospa oisin voinut olla mukana! :) Kiva kattaus vinkki, pistän korvan taakse. Mukavia juttuja muutenkin oli lueskeltavana. :) Oikien mukavaa joulun odotusta sinne! <3

    VastaaPoista
  3. Kranssi näyttää upealta! Aina hienompaa, jos saa itse aikaiseksi sellaisen!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!