maanantai 20. huhtikuuta 2015

Älyttömän makea kinderpiirakka!

Oletteko jo tehneet kinderpiirakkaa? Minä innostuin kokeilemaan, kun sitä niin monessa paikassa hehkutettiin. Ja olihan se hyvää! Mutta niiiiiin makeaa. Paloista ei siis kannata tehdä kovin isoja, koska makea nälkä tulee varmasti tyydytettyä vähän pienemmälläkin palalla. Meillä on kesällä tulossa kymppi synttärit, ja tämä saattaa olla yksi tarjottavista herkuista.

Ohjeista on muutamaa erilaista versiota, mutta itse tein tällä, jonka sain siskoltani. Ohje oli jostain blogista, mutta kyseinen blogi on näemmä jo poistettu.



Ainekset (pelti):
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa
Voikreemiin:

150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Kuorrutukseen:

200-300 g maitosuklaata 
25 g valkosuklaata

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. 
Kiehuta vesi ja sulata voi. 
Hämmennä nesteet puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. 
Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa. 
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). 
Lisää joukkoon vaniljasokeri. 
Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta
 lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.

Sulata suklaat mikrossa erillisissä astioissa. 
Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin päälle. 
Valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle. 


4 kommenttia:

  1. Olen kokeillut ihan ruokapirkassa oleella ohjeella ja hyvää tuli. :) Ei ollut meidän mielestä liian makeaa, mikä saattaa johtua siitä, että laitettiin päälle tummaa leivontasuklaata ja valkosuklaata. Suklaan vaihto voi siis auttaa! :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkulliselta. Meillä isännällä olisi synttärikahvitusta viikonloppuna ja tätä voisi vaikka kokeilla. Näyttää olevan meikäläiselle riittävän helppo ohje...ja mitä makeampi sen parempi...:D

    VastaaPoista
  3. Toi on niin herkullista! Kannattaa laittaa ripaus oljyä päällimmäiseen kerrokseen, ettei suklaa kovetu ihan täysin.

    VastaaPoista
  4. Suklaaherkku saakin kyllä olla just tosi makea pläjäys! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!