maanantai 20. heinäkuuta 2015

Snickerspiirakka

Sain ystävältä keväällä ohjeen snickerspiirakkaan, mikä osoittautui aivan mainioksi! 

Snickerspiirakka

Pohja:

150 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa

Vaahdota kananmunat ja sokeria. Lisää keskenään sekoitetut muut kuivat aineet ja lisää varovaisesti vaahtoon. Lopuksi kääntele joukkoon vielä maito ja sulatettu voi.
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.


1. kuorrute

Kolakastike:

1 dl fariinisokeria
1 dl siirappia
1 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
100 g voita

suolapähkinöitä

Kiehauta 10 minuuttia ja ota sen jälkeen pois liedeltä.

Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutuksen lisäystä. Itse en odottanut aivan siihen asti, että pohja on kokonaan jäähtynyt, vaan sopivasti. Kokeilemalla lusikallisella näkee imeytyykö liikaa tms.

Ripottele kolakastikkeen päälle hieman murskattuja suolapähkinöitä.

2. kuorrute:

Suklaakuorrute:

150 g voita
4 rkl kahvia
2 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
Sopivasti tomusokeria (noin 3 dl)
suolapähkinöitä

Sulata voi ja sekoita joukkoon kahvi, vaniljasokeria, kaakao ja sen verran tomusokeria, että seos on helposti levittyvää. Seos pitää pystyä kaatamaan kolakastikkeen ja suolapähkinöiden päälle helposti, eikä niin että se jää kasoiksi. Minä tein ensin saman paksuista kuin mokkapalojen päälle, mutta se oli liian paksua.

Lopuksi ripottele vielä päälle suolapähkinöitä koristeeksi.




6 kommenttia:

  1. herkullista, millähän pähkinä allerginen vois korvata nuo pähkinät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... ehkä jo siihen pilkkoisi vaan jotain rapeaa karkkia, vaikka niitä piparminttukarkkeja. Tai vois toimia ilmankin. :)

      Poista
  2. Njam. taatusti hyvänmakuisia. Pitäisiköhän näitäkin kokeilla, kun ne Kinderpiirakkaohjekin oli NIIN hyvä ?! :D

    VastaaPoista
  3. Kuullostaa hieman vaativalta reseptiltä, mutta niin herkulliselta. Olisi kyllä kiva joskus kokeilla reseptiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä vaiheita on kyllä turhan monta, mutta on kyllä vaivan arvoinen. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!